Crowdfunding

Crowdfunding is het proces waarbij je een grote groep geïnteresseerden in je idee een financiële investering in je project doen. Bij een crowdfunding campagne stel je vooraf een financieel doel vast, waarna je in een korte tijdsperiode dit bedrag bijeen probeert te krijgen.

Wij richten ons op projecten waarbij het gaat om meer dan de financiering alleen. Projecten die naast de financiering ook het sociale aspect van belang vinden, zoals het vinden van nieuwe partners, betrekken van fans en investeerders, marketing en eventuele nieuwe co-creaties.

De Crowdfunding Campagne

Bij crowdfunding is het uitwerken van een campagne van belang. Deze campagne moet concreet zijn uitgewerkt, zodat je in een korte tijd mensen kunt overtuigen van jouw idee.
Als je na de campagne door wilt groeien als bedrijf dan is een gedegen basis des te meer van belang.

 

Crowdfunding en het Crowdfunding Compass

Met het crowdfunding compass helpen wij jou je crowdfunding campagne uit te werken. Van het kiezen van een platform, tot het opstellen van je rewards, bepalen van het streefbedrag en contact met je community. Tevens kun je tegelijkertijd aan je businessplan werken, indien nodig.

Soorten Crowdfunding

Er zijn vele strategieën  om te crowdfunden. Zoals door het opzetten van een donatie-campagne, of leningen, voorverkoop, rewards, aandelen of een combinatie van al hierboven (stapelfinanciering). Bepaal wat het beste bij jou en je project past.

Wil jij ook een crowdfunding campagne plannen en daar onze tools en technieken voor gebruiken? Neem dan gerust contact op, wij vinden het leuk van je te horen.

Of wil je wel de voordelen van crowdfunding ervaren, zoals meer omzet, groter bereik en snel een project uitgewerkt, maar niet jouw idee op een openbaar platform? Daar hebben we de business training voor, of “Crowdfunding Achter de Schermen”, zoals we dat genoemd hebben. Vraag ons erover.